18 Mart 2010 Perşembe

Kadınlar internette neyi tıklıyor

Kadınlar internette neyi tıklıyor

--------------------------------------------------------------------------------

İnternette kadın ve moda sitelerini ziyaret eden kadınlar arasında yapılan araştırmada, en fazla tıklanan bölüm ''Manken gibi bir vücuda nasıl sahip olunur?'' bölümü oldu. İşte kadınların diğer tercihleri:
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKAM) Müdürü Prof. Dr. Muammer Kaya'nın internetteki kadın ve moda sitelerini ziyaret eden kadınların, bedava sunulan pratik kişisel bakım bilgileriyle ilgilenip okumalarını baz alarak yaptığı araştırmaya göre, Türk kadın popülasyonunu, eğitimli, gelir seviyesi ve tüketim eğilimi fazla olan kadınları temsil ettiği belirlendi.
Kadınlar en çok ''manken gibi bir vücuda sahip olmak istediğinin'' saptandığı araştırmada, kadınların en fazla kırışıklıkların engellenmesi, epilasyon ve vücut bakımına önem verdiği tespit edildi.
Kadınlar güzel görünmek için en fazla bacak, göğüs ve saç bakımlarına özen gösteriyorlar. Kadınların en önemli korkuları ise selülit ve ciltteki kırışıklık. Kadınlar güzel görünmede en fazla, sırasıyla dudak, kalça, yüz ve kaşlar, gözlere, ayak bakımı ve cilt sorunlarına özen gösteriyor.
KIRIŞIKLIK KORKUSU
İnternette ilgili siteleri ''tıklayan'' kadınlar arasında yapılan ölçümlemede, ''Manken gibi bir vücuda nasıl sahip olunur? bölümünü 7 bin 71 kişi'', ''Kırışıklıklar neden oluşur ve nasıl engellenir? bölümünü 5 bin 248 kişi'', ''Epilasyon bölümünü 3 bin 782 kişi'', ''Vücut bakımı bölümünü 3 bin 585 kişi'' inceledi. Kadınlarca güzel olmak için en çok dikkat edilen uzuvlar kısmında da ''Kusursuz bacak bölümününü 2 bin 897 kişi'', ''Göğüs bakımı bölümünü 2 bin 700 kişi'', ''Saç bakımı bölümünü 2 bin 359 kişi'', ''Selülit bölümünü 1924 kişi'', ''Dudak bölümünü 1137 kişi'', ''Sıkı ve bakımlı kalça bölümünü 741 kişi'', ''Yüz ve kaşlar bölümünü 520 kişi'', ''Gözler ve bakış bölümünü 456 kişi'', ''Ayak bakımı bölümlünü 448 kişi'', ''Cilt sorunları bölümünü de 344 kadın'' tıkladı. İncelenen kadınların güzel olmak veya kalmak konusundaki en önemli korkularının da sırasıyla kırışıklık (yaşlanmak), kıl-tüy ve selülit olduğu saptandı.
Kadınlar tarafından güzel görünmek için en çok dikkat edilen organlar veya uzuvların da sırasıyla bacak, göğüs, saç, dudak, kalça, yüz-kaşlar, ayak ve cilt bakımı olduğu belirlendi.
Prof. Dr. Kaya, araştırmada, kadınların güzel olmak için çoğunlukla ucuz yolları aradığını saptadığını belirterek, yaşlanırken güzelliklerinin bozulmaması için kadınların daha fazla doğal ve kalıcı makyajı tercih ettiklerini tespit ettiğini kaydetti.
Güzelleşme ve genç görünmede kadınların en çok tercih ettikleri rengin kırmızı olduğunu anlatan Prof. Dr. Kaya, şöyle konuştu:
''Araştırmaya katılan bayanlar diyet yapmayla, doğru beslenmekten daha fazla ilgilenmektedir. Kilo verme ve spor yapma en az öncelik verilen konular arasında yer almaktadır.''

Hiç yorum yok: