18 Ocak 2010 Pazartesi

05.01.2010 TARİHİNDE DERYALI GÜNLERDE SEMEN İN SOMON SARMASI

Malzemeler:
2 dilim somon
Bir miktar asma yaprağı
4 tane haşlanmış patates
Dereotu
Yarım su bardağı sıvı krema
Limon kabuğu

Patatesleri haşlayın ve soyun.salamura yaprak kullanıyorsanız sıcak suda bekletip tuzunun çıkmasını sağlayın. Fırın tepsisinin içine patatesleri koyun ve elinizle bastırarak ezilmelerini sağlayın. üzerine kekik,biberiye,adaçayı ve dilediğiniz baharatlardan gezdirip iyice karıştırın kremayı da koyup harmanladıktan sonra , tuzu çıkmış asma yapraklarına çekilmiş karabibere bulanmış sommonları sarın.patateslerin üzerine yerleştirip fırına sürün. piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.


















Hiç yorum yok: