23 Ocak 2010 Cumartesi

06.01.2010 TARİHİNDE DERYALI GÜNLERDE OYA HANIMDAN AKORDİYON BÖREK

MALZEMELER:
4 tane yufka
4 tane yumurta
1 kurusoğan
500 gr. kıyma
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
soğanı yemkelik doğra. 2-3 yemek kaşığı zeutin yağı tencereye koy ve soğanı sotele. içine kıyma yıda koyup kavur ve soğumaya bırak.
yufkanın bir tanesini tezgaha ser ve her tarafına zeytin yağı sür. ortadan ikiye katla. kıymalı harrcı 4 parçaya ayır. bir paraçasını bu yufkanın içine koy ve her uzunlamasına boydan boya yay. rulo şeklinde yufkayı sar ve her iki yanda ortaya doğru büzerek akordiyon gibi büzgülü hale getirp yağalanmış fırn tepsisine koy. diğerlerinide aynı şekilde yaptıktan sonra ,ayrı bir kabın içinde yumurtaları çırp,içine 1 çay bardağı kadar zeytin yağı,sütü ve az tuz ilave edip karıştırın. bu karışımı tepsideki böreklerin üzerine dökün. 200 derce fırında pişirin.



Hiç yorum yok: