(GAZİANTEP MUTFAĞI)
Malzemeler:
1 su bardağı geceden ıslatılmış buğday
1 su bardağı geceden ıslatılıpı haşlanmış nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tarhun
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
2 adet kırmızı biber
Su
yapılışı:
Malzemeler:
1 su bardağı geceden ıslatılmış buğday
1 su bardağı geceden ıslatılıpı haşlanmış nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tarhun
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
2 adet kırmızı biber
Su
yapılışı:
bu çorbada hiç bir malzeme yağda kavrulmadan ,hepsi çiğ olarak pişirilerek yapılıyor.
Suyun içine geceden ıslatılmış buğdayı ve mercimeği tencerede kaynamakta olan suyun içine koyup birlikte haşlamaya bırakın. Bu arada soğanları ve biberleri doğrayın. Haşlanmış buğday ve mercimeğin üzerine diğer bütün malzemeleri koyup tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın. Su az gelirse üzerine su ilave edin.
Suyun içine geceden ıslatılmış buğdayı ve mercimeği tencerede kaynamakta olan suyun içine koyup birlikte haşlamaya bırakın. Bu arada soğanları ve biberleri doğrayın. Haşlanmış buğday ve mercimeğin üzerine diğer bütün malzemeleri koyup tuzunu da ilave edip pişmeye bırakın. Su az gelirse üzerine su ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder