24 Ocak 2010 Pazar

PRATİK BİLGİLER

  • Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.

  • Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur.

      • Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz.

      • Şömine ya da barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz, üstelik bu çok faydalıdır.

      • Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

      • Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun servis yaparken dilimleri alabilirsiniz.

      Hiç yorum yok: