3 Şubat 2010 Çarşamba

12.01.2010 TARİHİNDE DERYALI GÜNLERDE ÖMÜR AKKOR DAN KOLAY ELMALI TART

MALZEMELER:
3 elma
2 paket milföy
2 yumurta akı
2 yumurta sarısı
1 kaşık eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
150 gr. Çekilmiş ceviz
100 gr. Şeker
3 yemek kaşığı pudra şekeri
SÜSLEMEK İÇİN :
Nane
YAPILIŞI:
Milföyleri yuvarlak şekilde su bardağı ile kesin.fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarılarını çırpıp üzerlerine sürün. Ayrı bir b,kabın içinde çekilmiş cevizi,tarçını,yumurta aklarını toz şekeri karıştırıp iç hazırlayın. Bu karışımı yumurta sarısı sürdüğünüz milfiöylerin üzerine sürün.
Elmaların kabuklarını soyun yarım ay şeklinde doğrayın. Milföyün üzerine koyduğunuz harcın üzerine 4 -5 dilim yerleştirin. Üzerlerine tekrar yumurta sarısı sürüp fırna verin. Fırından çıkınca pudra şekeri serpip nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.



Hiç yorum yok: