*5 tane yufka
*yarım kilo ıspanak
*1 çay bardağı tahin
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı beyaz peynir
*tuz
*karabiber
*kimyon
YAPILIŞI:
ıspanağı yıkayıp ayıklayıp doğrayın. soğanı yemeklik doğrayın. ikisini birlikte tu atıp biraz oavlayın. içine peyniri,karabiberi ve kimyonu ilave edip harmanlayın. yufkalardan bir tanesini tepsiye serip yağı ve tahini karıştırıp yufkanın her tarafına sürün. 2. yufkayı serip yine yağlayın. 3. yufkayıda yağlayıp ıspanaklı harcı içine yayın. diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp,en üste yumurta sarısı sürüp 200 derce fırında 20-25 dakika kadar pişirin. çıtır çıtır bir börek... afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder