25 Mart 2010 Perşembe

Ciğer Yahnisi tarifi ve yapılışının anlatımı

Ciğer Yahnisi tarifi ve yapılışının anlatımı
Ciğer Yahnisi Tarifi

Malzeme :

1 büyük kuzu ciğeri takımı,
3 yemek kaşığı yağ (tereyağ),
2 soğan,
2 demet taze soğan,
2 demet dereotu,
2 bardak su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz.

Yapılış. :
Ciğerleri yıkadıktan sonra gırtlak kısmını kesip atınız. Takımı, karaciğer, yürek olarak parçalara ayırınız. Kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Tencereye yağı, ay biçimi doğranmış soğanları koyunuz. Soğanlar sararmadan 3-4 dakika kavu-runuz. Sonra doğranmış ciğerleri, küçük küçük doğranmış taze soğanları tuzu da katınız. 5-10 dakika daha, arada bir karıştırarak, pişirdikten sonra suyu, domates salçasını ko-yunuz. Orta harlı ateşte 1-1,5 saat bırakınız.
Ciğerler yumuşayıp pişince, kıyılmış dereotunu ko-yunuz. Hepsini bir kere karıştırdıktan sonra tabağa alınız.
Not : Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yerde kullanınız....

Hiç yorum yok: