21 Mart 2010 Pazar

40 Yaş ve üzeri bayanların saç bakımı

40 Yaş ve üzeri bayanların saç bakımı
Saçlarınızın hergün kuruduğunu, gittikçe azaldığını ve inceldiğini gözlemlemeye başladınız. Ustelik de her ay yaşadığınız period dönemlerinizde aylık olmakdan çıktı ve eski düzeni yerini düzensizliğe bıraktı. Kısacası artık bir ön menapoz dönemine de girdiniz. Her ne kadar kabul etmesenizde!

Saçlarınız için mutlaka daha önce yaptığınızdan daha farklı birşeyler yapmalı, önlem adına ne gerekiyorsa almanın zamanı değil mi sizce?

Bugün yaşlanma etkilerini geciktirici kremler dendiği zaman akla ilk gelen Kolajen, retinol veya bitkisel (phyto) hormonlar gelir. Bu maddeler hemen hemen tüm cilt bakım ürünlerinde bulunduğu gibi son zamanlarda artık saç bakım ürünlerinin de vazgeçilmez unsurları haline geldiler. Yaşlanma ile birlikte değişen hormon dengesi saçların kimyasında da etkisini göstermekte, saç derisindeki kan dolaşımı yavaşladığından saç köklerinin beslenmesi de aynı oranda yavaşlamaktadır.

İşte bitkisel östrojenler saçın eksiklerini tamamlıyor ve böylece saç bitimini hızlandırıyorlar. Pro-retinol hücre yenilenmesini hızlandırıyor, kolajen ise saç foleküllerinin beslenmesini arttırıyor.

Bu nedenle saçlarınızın nemlenmesini sağlayan kremler ve pro-retinol içeren kremler kullanmanız, ayrıca saç bakımında çok önemli yer tutan vitaminlerden faydalanmanız çok önemli. Son yıllarda özellikle saç köklerinin beslenmesinde önemli bir yer tutan aminexil kullanımı saç dökülmesinde önlem olarak karşımıza çıkıyor. Sentetik bir molekül olan aminexil ise sertleşen kolajen liflerini gevşettiği için saçın dökülüşünü yavaşlatır. Tüm bu maddeler şampuandan ziyade ampul veya tonik olarak kullanıldığında, gece de saçın içinde kaldığından daha yoğun etkiye sahip olur...

Hiç yorum yok: