23 Mart 2010 Salı

Ailenin en büyük mutluluk kaynağı çocuk

Ailenin en büyük mutluluk kaynağı çocuk

aile mutluluğu çocuklar

9 ay karnınızda taşıdıktan sonra kucağınıza aldığınız o muhteşem canlı, hem sizin hem de çevrenizdekilerin hayatlarına mutluluk katar. Büyümeye başlayan çocuğunuzla aranızdaki iletişim daha da farklılaşır. Bu ilişki, ailenizin mutluluğu için de önemlidir. Bunun için de size büyük görev düşüyor…
Anılarınızı paylaşın

Annenin çocuğuyla büyük bir ilgiyle bir şeyler yapması, ona hikâyeler okuması, çocuğun sağlıklı gelişimi açısında çok önemlidir. Bu şekilde, anne çocuğuna yaşama sevinci aşılar.

Sıradan gibi görünen güzel anların paylaşılması, çocuğun hayatı boyunca sürecek olan bir sevgiyi büyütür. Bu sevgi, sadece çocuğun mutlu bir birey olarak yetişmesini sağlamıyor. Aynı zamanda, ona kendine ve başkalarına güvenmeyi de öğretiyor.

Ergenlik çağı önemli

Öte yandan çocuğunuzun cinsiyeti de aranızdaki ilişkinin kurulmasında önemli. Erkeğin hayatındaki ilk kadın olan annenin, oğlunun gelecekteki ilişkilerinde belirleyici bir rolü vardır.

Örneğin annesiyle arasında bir mesafe olan çocuk, ileriki yıllarda beraber olacağı kadına da mesafeli davranır. Tersine, annesiyle çok yakın ilişkide olan erkek çocuğun, beraber olduğu kadına da yakınlığı artar. Bu nedenle annenin duygularını nasıl ifade ettiği önemlidir.

Kız çocukları ise anneleri ile daha çok arkadaş gibidir. Bu nedenle, özellikle ergenlik döneminde kızlarınızla yakından ilgilenin.

Hiç yorum yok: